TransAlp

De TransAlp lijkt mij een van de mooiste (lees zwaarste) meerdaagse marathons in Europa. 8 dagen lang jezelf helemaal leeg rijden op de mooiste een zwaarste beklimmingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Zelf heb ik de TransAlp nog nooit gereden maar ik ken de beruchte verhalen. Het duurt nog een jaar maar de plannen zijn om deze marathon in 2014 te rijden. Mocht het definitief doorgaan, (in december is start de inschrijving) dan kun je mijn voorbereiding en trainingen hier volgen!

Wat is de Transalp?

Als gezegd is de Transalp een meerdaagse marathon waarin je 600 kilometer aflegt over 21.000 hm met in totaal 1200 deelnemers. De marathon kun je niet individueel rijden maar altijd in koppels van twee. Wat de Transalp zo mooi maakt? Natuurlijk zijn de schitterende vergezichten, enorme bergen en prachtige afdalingen om te smullen. De grootste strijd is natuurlijk het overwinnen van die talloze hoogtemeters die je in acht dagen aflegt. Het is dan ook niet dat je de TransAlp zomaar even rijdt. Nee hier moet serieus voor worden getraind. Ben jij in het bezig van goede trainingsschema’s en wil jij deze delen? Mail dan naar mountainbikekalender@gmail.com.

Waar moet ik aan denken bij de Transalp?

Een meerdaagse wat houdt dat in?

Een meerdaagse is niet iets wat je zomaar ongetraind kunt rijden. Althans niet als het om de Transalp gaat. De hoeveelheid af te leggen hoogtemeters alleen al zorgt ervoor dat je heel gericht zult moeten trainen. Verder kunnen bij een meerdaagse (na een aantal dagen) allerlei ongemakken ontstaan. 8 dagen op je mountainbike zitten hakt er natuurlijk wel in. Om nu te weten wat een meerdaagse is en waar je rekent mee dient te houden heb ik hier de nodige tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar werkbalk