november 26, 2014 Comments (0) MTB

SKS Spaero double action mini pomp

Nee de Spaero Double Action is niet een nieuwe superheld of stripfiguur maar de onlangs geintroduceerde fietspomp van SKS Germany. Wat dat betreft kun je deze pomp wel als superheld beschouwen want rijd je lek, dan ben je met deze fijne pomp zo weer onderweg.

Deze double action pomp heeft een strak design en is erg licht qua gewicht. Dit betekent dat de pomp gemakkelijk mee onderweg kunt nemen. Daarnaast krijg je een bevestigingsbeugel meegeleverd zodat je de pomp aan je fiets kunt bevestigen.

Werking van de Spaero double action

De naam double action is niet voor niets gekozen. De werking van de fietspomp is namelijk dubbel. Bij het pompen komt er lucht in de band maar tevens bij het uittrekken van de pomp. Kortom een dubbele werking, dubbel zo efficient. Dit maakt dat je band sneller is opgepompt en je daardoor weer sneller onderweg kunt.

Naast de dubbele werking heeft SKS nog een tweetal andere handige fucntionaliteiten aan de Spaero action pomp toegevoegd.

De eerste functionaliteit is de slang van de pomp. Deze zit namelijk verborgen in de behuizing en kun je uit de behuizing halen door de lip te ontsluiten. Daarna trek je de slang uit de behuizing en sluit je deze aan op het ventiel. De slang zelf is erg flexibel en beweegt gemakkelijk mee waardoor er niet of nauwelijks druk op het ventiel komt te staan. Druk op het ventiel kan namelijk zorgen voor frictie en beschadiging.

SPAERO_DOUBLE_ACTION_3De tweede handige functionaliteit van de Spaero double action zit hem aan de achterzijde van de pomp. Het is namelijk mogelijk om de achterkant van de pomp los te halen en deze als T-handgreep te bevestigen. Hiermee heb je beter grip en kun je gemakkelijker pompen.

Conclusie

De Spaero double action mag voor zeker een top pomp worden genoemd. SKS heeft veel handige functionaliteiten in deze kleine en lichte pomp gestopt. De Spaero is makkelijk mee te nemen en kan absoluut concurreren met bekende andere fietspomp merken als Lezyne.

Eigenschappen

  • T-handgreep
  • Dubbele pompfunctionaliteit (zowel bij duwen als trekken)
  • Ventielaansluiting: SV, DV, AV
  • Lengte: 241 mm
  • Gewicht: 159 gr
  • Materiaal:¬†Aluminium-Kunststoff
  • Maximale druk tot 5 Bar
  • Leverbaar van januari 2015

De pomp is verkrijgbaar bij:

De SKS Germany Spaero double action minipomp wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.2/10, gebaseerd op 30 beoordelingen van gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar toolbar