april 14, 2013 Comments (1) Beginnershoek

Over MTBfans

Hoi, leuk dat je mijn persoonlijke website bezoekt. Even voorstellen ik ben Arthur Buring en zoals zovelen van jullie een groot mountainbikeliefhebber. Ik ben geen mountainbiker van het eerste uur maar toen ik eenmaal in aanraking ben gekomen met de sport was ik vrijwel direct verslaafd. Mountainbiken is de ultieme vorm van sportbedrijven. Het is uitdagend, fysiek en daarnaast lever je altijd een (mentale) strijd met jezelf.

2009 tot 2011

Ik begon te mountainbiken op recreatief niveau ergens in 2009. Af en toe op zaterdag of zondag met mijn schoonvader de bossen in duiken. De ritten werden steeds langer en de snelheid hoger. Daarnaast gingen wij jaarlijks een weekje biken in het het buitenland, Daun, Oostenrijk (Bad Goisern bekend van de Salzkammergut), België, etc. Hoe uitdagender het parcours hoe leuker ik het begon te vinden.

 • DSCF7307
 • DSCF7304
 • DSCF7447
 • Oostenrijk Arthur

De ommekeer van recreatief naar serieus trainen is begonnen toen wij (ik samen met acht collega’s ) ons hadden opgegeven voor de Alpe d’Huzes. Het jaar 2011 is dan ook het jaar waar ik begonnen ben met fanatiek te fietsen, met name kilometer op de weg. Ditzelfde jaar had ik mij tevens aangemeld als lid van MBC Midden Nederland waar wij onder begeleiding van Max de Vries getraind worden. Tijdens deze trainingen wordt er flink gesleuteld aan de techniek, conditie en het vermogen. Al met al stond mij eerste serieuze fietsjaar in 2011 vooral in het teken van de Alpe d’Huzes. En wat heb ik genoten van de voorbereidingen maar vooral van dit prachtige evenement!

2012

Na in 2011 volop te hebben genoten van het racefietsen in combinatie met mountainbiken stond het jaar 2012 vooral in het teken van mountainbiken. Dit betekent bijna niet op de weg maar vooral lekker in de bossen rijden.  Daarnaast had ik mij dat jaar voor het eerst opgegeven om mee te doen aan de (toen nog) RWP Cup. Gezien het feit dat ik nog niet zolang actief  was op de mtb en weinig ervaring had met lange afstanden besloot ik om dat jaar voor de halve-marathons te gaan.

De marathons die ik dat jaar in (2012) heb gereden:

 • Kellerwald marathon (training)
 • Sorpetal
 • Saarschleifen
 • Ardenns Trophy
 • Alpe d’Huez
 • Amerongen
 • Groesbeek Gruwelijkste (toertocht)
 • Bart Brentjes (toertocht)
 • sportograf-27834647_lowres
 • sportograf-27835772_lowres
 • sportograf-27841423_lowres

2013

Dit jaar zijn er wat andere prioriteiten maar neem ik wel deel aan de mtbmarathoncup onder de naam mtbfans.nl. Qua training zal het dit jaar wat minder intensief zijn als in 2012 maar toch ben ik van plan om de nodige marathons te gaan rijden. Zo heb ik deelgenomen aan de Bergrace in Wageningen, rijd ik Amerongen, Nordenau en de Taler Marathon. Verder zal tussentijds het lijstje nog wel worden uitgebreid. Leuk te melden is dat team mtbfans.nl dit jaar gesponsord zal worden door Tenuta Bikes & Outfits. Deze nieuwe fietsspeciaalzaak gevestigd in Leusden is dit jaar 2013 een eigen mountainbiketeam begonnen waar wij als team mtbfans deel van uit mogen maken.

2014

Het jaar 2014 staat vooral in het teken van echt serieus trainen aan de hand van trainingsschema’s. Dit zal gebeuren met behulp van Coen van Schijndel van topvorm.com. Doel van deze schema’s is om optimaal voorbereid aan de start te staan van de Trans Schwarzwald 2014 (welke ondertussen heeft plaats gevonden).

MTBfans voor en door liefhebbers

Ik ben mtbfans.nl begonnen vanuit mijn liefde voor het mountainbiken.Vind je het zelf ook leuk om informatie te delen op welk gebied dan ook, stuur mij een bericht of mailtje. Uiteraard krijg je een mooie vermelding op deze website. Veel bike plezier en wellicht tot binnenkort ergens bij een marathon!

Arthur

One Response to Over MTBfans

 1. richard schreef:

  Goedemorgen,

  Voor mijn man die is met mountainbiken begonnen zoek ik shirt met korte mouwen voor de zomer ook fietsschoenen. Heb je een tip> Vr Grt Annemiek dijkhuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar toolbar