september 17, 2013 Comments (0) Marathons

Mountainbike in Nieuw Zeeland

Ver gelegen van het Nederlandse Zeeland ligt een land met ongekende moutanibike en downhill mogelijkheden. We hebben het hier ook over Zeeland, Nieuw Zeeland wel te verstaan. Je kunt haast zeggen dat de Nieuw Zeelanders het mountainbiken hebben uitgevonden. De mogelijkheden zijn er namelijk talrijk en de trails zeer divers. Daarnaast vind je zo’n beetje op elke hoek van de straat een mountainbikewinkel met de mooiste bikes en het beste materiaal. Kortom Nieuw Zeeland ademt mountainbike!

Routes en mogelijkheden

Zeg je Nieuw Zeeland dan zeg je lange spectaculaire afdalingen, prachtige vergezichten en zware beklimmingen. Nieuw Zeeland heeft een ongekende hoeveelheid mountainbikeroutes. De mtb routes vind je zowel op het Noordereiland als het Zuidereiland. Ben je ooit van plan om naar Nieuw Zeeland te gaan en wil je daar meerdere mooie trails en routes rijden check dan eens deze website: tracks.org.nz. Op deze website vind je namelijk per regio de mooiste mountainbike en downhill routes.

Lake Wanaka uitgelicht

Op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland vind je een prachtig mountainbikegebied genaamd Wanaka. Wanaka staat vooral bekend om haar natuurschoon en prachtige omgeving. Met name de vergezichten, het meer en de bergen rondom het meer zijn fenomenaal.
De routes in Lake Wanaka variëren van korte technische trails tot zware lange routes met veel hoogtemeters. Een route die ik zelf in Lake Wanaka heb afgelegd liep vanaf het centrum in Wanaka langs het Lake op naar boven. De route kenmerkte zich door veel korte steile klimmen afgewisseld door snelle bochtige singeltracks. Wat mij vooral van Lake Wanaka is bijgebleven is de ongelofelijke omgeving en uitzicht tijdens de route.

NZ’s Ultimate Moutan biking Challenge Lake Hawea, Wanaka

Elk jaar vind er tussen Wanaka en Lake Hawea de NZ mountainbike challenge plaats. De challenge is geschikt voor gevorderde en niet gevorderde moutainbikers. Er zijn namelijk drie afstanden af te leggen. De korte afstand van 35 km, de lange afstand van 95 km en de Ultra marathon van 125 kilometer met 2400 hoogtemeters. Voor meer informatie over de route en hoogtemeters, zie hier de routekaart: http://www.lakehaweaepic.co.nz/downloads/course-2012.pdf

Impressie van Lake Wanaka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar toolbar