november 29, 2014 Comments (0) Nieuws

Dubike, rijden op een computer

Internetbedrijf Baidu komt met een nieuw mountainbikemodel voor 2015. Maar geen gewone mountainbike, deze zit vol met technischesnufjes. Google komt met een zelfrijdende auto en Baidu komt met een supersonische fiets. De mountainbike genaamd Dubike zal in 2015 worden gelanceerd op de Chinese markt. Deze Dubike is niet een elektronscihe fiets 2.0, het is vooral een rijdende computer. Bij aanschaf van deze mountainbike krijg je een aantal sensoren die hartslag, trapritme, trapdruk en tal van andere functionaliteiten meten.

Het bijzondere is dat al deze informatie vervolgens via een blutooth apparaat naar een app of smartphone gestuurd wordt. Hierin wordt informatie bijgehouden over je fysieke toestand, trainingsprogressie, kracht maar krijg je ook suggesties voor nieuwe fietstroutes, afgestemde trainingsprogramma’s, etc. Daarnaast is het mogelijk om deze informatie via social media te delen.

Energieopwekker

Naast alle informatie die je tijdens het fietsen over jezelf verkrijgt, kun je met de Dubike energie opwekken. Zo kun je tijdens een inspannende rit je telefoon, fietslamp of andere elektronische apparaten opladen. Baidu heeft daarnaast een speciaal besturingssysteem ontwikkelt voor deze smartfietsen. Het doel van Baidu is om op basis van alle data intelligente fietsroutes, trainingsprogramma’s, te ontwikkelen. kortom op basis van data performance verbeteringen te weeg brengen. Dit heeft veel weg van de Sky filosofie. Denk je nu zelf, zo’n fiets wil ik hebben? Helaas de Dubike komt in principe alleen uit op de Chinese markt. Maar wie weet wil jouw lokale fietsenmaker de fiets wel importeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar toolbar