december 3, 2014 Comments (0) Nieuws

Cannondale F-Si winnaar Bike motion Benelux award 2014

De winnaars van de Bike motion Benulux award 2014 zijn bekend. In dit artikel behandel ik de winnaar in de categorie mountainbike.

Mountainbike: Cannondale F-Si

De winnaar in de categorie is de Cannondale F-Si. Met deze nieuwe F-Si heeft Cannondale weer een superstrakke racemonster op de markt gebracht waarbij weer tal van intelligentie en vernufftige vernieuwingen zijn doorgevoerd. En ja bij Cannondale hebben zij zo hun eigen fylisofie en overtuiging en die wijkt nogal eens af van wat men in de markt standaard noemt.

Quick release

Waar tegenwoordig veel naafen zijn voorzien van een steekas kiest Cannondale er voor om gebruik te blijven maken van de quick release dropout. Cannondale vindt dat een wielwissel met quick-release nog altijd sneller gaat. Daarnaast kan er een lichtere naaf gebruikt worden en is het totaalgewicht lichter. In de Cannondale zit een traditionele 135mm QR naaf en opvallend genoeg plaatst Cannondale deze naaf 6mm uit het midden .
De reden van dit alles is dat de spaaklengte, hoek en spanning aanbeide zijden van het wiel gelijk zijn. Hierdoor wordt de achterkant van de fiets nog stijver en komt dit de prestaties nog meer ten goede.

 Lefty en stuurhoek

De Cannondale F-Si is zoals standaard op de Cannondales zitten uitgerust met een Lefty voorvork. Deze voorvok is voorzien van de Lefty SuperMax en voorzien van de nieuwe lager en afdichtingsconcept.Daarnaast is de vorkdiameter vergroot naar 44 mm.Cannondale-F-Si-2015

De stuurhoek van F-Si is ten opzichte van voorgaande modellen afgevlakt tot 69,5º. Hierdoor heb jij op hogere snelheid meer stabiliteit. Daarnaast is de F-Si een lust als het neerkomt op snel draai en keerwerk. Hierdoor leent de F-Si zich ook prima voor extreem uitdagende parcours die tijdens de XC World Cups worden verreden.

Prijs van de Cannondale F-Si

De Cannondale F-Si is vanaf augustus te verkrijgen in vier verschillende uitvoeringen. Schrik niet, maar de vanaf prijs begint bij een lutele €4499 voor de F-Si 29 Carbon 2. De rest van de modellen zijn oplopend in prijs. Er is zelfs een model afgemonteerd met het nieuwe XTR Di2, het elektronisch schakel principe.

Samenvattend bestaat de nieuwe Cannondale F-Si uit de volgende verniewingen:

  • De liggende achtervork is een stuk korter: nog maar 429 mm.
  • Aandrijflijn is 6 mm naar rechts verschoven, waardoor een kortere achterbrug mogelijk is en de optie om een strakker wiel te maken vanwege de gelijke spaakspanning rechts en links.
  • Veel open ruimte bij band en achterbrug, dus minder snel een vastlopend wiel in de bagger.
  •  Vlakkere stuurhoek: 69,5 graden.
    Save 2 zadelpen die bij lage belasting beter meegeeft en minder buigt bij grotere belasting.
  •  De nieuwe Lefty voorvork die min of meer afstamt van de Lefty supermax, maar in een kortere vorm voor specifiek cross country gebruik.

 Al met al met de Cannondale F-Si zich ondanks zijn extreem hoge prijs de terechte winnaar noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar toolbar