juni 10, 2013 Comments (1) Beginnershoek

Beginnend mountainbiker

Iedereen is ooit een keer gestart met het mountainbiken. Er zal vast een groep mensen wat met vrienden een weekend in de Ardenne was en daar is gaan mtb-en. En na die tocht volledig verknocht is geraakt aan het biken. Wellicht zijn sommige vanuit gezondheid redenen op de mountainbike gestapt en zo zijn er nog tal van voorbeelden te bedenken.

Bij mij is de liefde voor het mountainbiken begonnen bij mijn vriendin. Of eigenlijk de vader van mijn vriendin. Toen ik mijn vriendin leerde kennen deed mijn schoonvader namelijk zeer fanatiek aan triathlon (zwemmen, hardlopen en fietsen). Hij trainde gemiddeld zo’n 15 a 20 uur per week dus je kunt je voorstellen dat hij in die tijd extreem getraind was.

Maar naast al deze sporten deed hij ook aan mtb-en. En zo is het gekomen dat op een mooie zondag ergens in de zomer mijn schoonvader mij meenam naar de Posbank. Ook wel bekend als de Veluwe Zoom route. Voor velen onder ons zal dit een bekend gebied zijn in de buurt van Arnhem. Dit rondje bedraagt zo’n 600 hoogtemeters met een lengte van 48 km. Je kunt je voorstellen dat ik na dit rondje overall pijn had (vooral benen en kont J). Maar ondanks deze pijn was mijn liefde voor het mountainbiken geboren. Eigenlijk vanaf dag 1 vond ik het geweldig.  Meer over deze tijd, mijn eerste fiets, gereden marathons, etc. lees je hier!

Waar begin je?

Wellicht ben jij net als ik aangestoken door het mountainbikevirus maar heb je nog niet veel ervaring met de sport zelf. Kortom waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een mountainbike? Wat heb ik nodig voor, tijdens en na het biken? Wat zijn mooie routes in binnen en buitenland? Kan ik altijd meerijden met wedstrijden, etc. Om je op al deze vragen antwoorden te geven vind je vanaf vandaag de rubriek “beginnershoek”. Ik hoop jullie zo te voorzien van tips, handige informatie en nog veel meer. Heb je een vraag schroom dan niet om deze te stellen. Ik probeer alles aanbod te laten komen, van de keuze voor je mountainbike, tot de geschikte schoenen, welke fietsnavigatie je kunt gebruiken en waar je de mooiste mountainbike vakanties kunt houden.

Aanschaf mountainbike

Om te beginnen met de eerste tip heb ik twee uitgebreide artikelen geschreven die je helpen bij de aanschaf van een  nieuwe of tweedehands mountainbike. Voor de aanschaf van een nieuwe mtb lees je hier de tips. Ben je opzoek naar een tweedehands mountainbike dan kun je hier de adviezen lezen. Kortom ben je beginnende mountainbiker en heb je nog niet veel kijk en zicht op alles wat met deze sport te maken heeft kom dan regelmatig terug naar de beginnershoek!

One Response to Beginnend mountainbiker

  1. Rutger schreef:

    Ik wil gaan beginnen met mountainbiken, alleen heb ik er totaal geen verstand van. Ik wil een mountainbike kopen die niet te duur is, maar wel een nieuwe (vanwege garantie). Ik heb een giant atx 27,5 gezien. Prijs is 450€. Kan dit een goede fiets zijn?

    Ik wil geen dure kopen omdat ik eerst nog moet zien of ik het volhoud..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar toolbar